Lijanne Wildenbeest, Hester Looijen en Ilse van Anrooij 

In de praktijk zijn 3 therapeuten werkzaam: Lijanne Wildenbeest, Hester Looijen en Ilse van Anrooij. Allen hebben ruime ervaring als oefentherapeut. Lijanne, Hester en Ilse zijn aangesloten bij het Netwerk Chronisch Pijn. Lijanne en Hester zijn daarnaast geregistreerd psychosomatisch oefentherapeut. En Ilse heeft zich verder gespecialiseerd als Reumatherapeut en in Bindweefselproblematiek.

De therapeuten zijn aangesloten bij het Kwaliteitsregister Paramedici, SOLKNET, het Landelijk Netwerk Chronisch Pijn en het Reumanetwerk Randmeren.

Lijanne Wildenbeest

Sinds 1995 ben ik werkzaam als oefentherapeut-Mensendieck. In de loop van de jaren ben ik steeds meer gaan ontdekken wat de samenhang is tussen lichaam en geest bij het ontstaan of het in stand blijven van de klachten. De grootste uitdaging vind ik dan ook om verder dan de lichamelijke klacht te kijken en samen op zoek te gaan naar achterliggende oorzaken en daar mee aan het werk te gaan. Waardoor ben je uit balans geraakt? Wat is je lichaamshouding, je levenshouding en wat beweegt je? Om deze klachten nog beter te kunnen behandelen heb ik mij gespecialiseerd in de psychosomatische oefentherapie. Ik heb hier diverse opleidingen voor gevolgd en in de praktijk inmiddels de nodige ervaring opgedaan. Nog steeds blijf ik mij ontwikkelen op het gebied van de psychosomatiek en volg ik regelmatig cursussen en bijscholingen op dit gebied .Binnen het vak oefentherapie Mensendieck heb ik mij ontwikkeld op het gebied van:

 • Psychosomatiek
 • Ademhaling en ontspanning
 • Chronische pijnklachten
 • Slaapklachten

Hester Looijen

In 1989 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck en heb ik in verschillende particuliere praktijken gewerkt. Vanaf 2004 werk ik in Harderwijk en sinds een aantal jaar ook in Putten. Naast individuele behandelingen geef ik de Perfect Pilates lessen in de praktijk.

In 2012 heb ik de opleiding tot psychosomatische oefentherapeut aan de Hoge School in Utrecht afgerond. De opleiding voelde als thuiskomen. Hier heb ik heel veel geleerd (en zelf ervaren) over de samenwerking tussen lichaam en geest en hoezeer gebeurtenissen uit je leven, (onbewuste) negatieve emoties en/of disfunctioneel gedrag een rol kunnen spelen bij lichamelijke klachten. Door deze manier van werken heb ik mij werkelijk kunnen verdiepen in mijn vak en kan ik mijn cliënten zoveel meer bieden. Samen op zoek gaan naar de oorzaak van de klachten zodat inzicht ontstaat. Daarnaast vaardigheden aanleren waardoor je in balans kunt blijven en je draagkracht groter wordt. De kracht in jezelf vinden om positiever en meer ontspannen in het leven te kunnen staan, dat wens ik iedereen toe!

Verder ben ik naast psychosomatisch oefentherapeut ook chronisch pijn therapeut en slaapoefentherapeut.  Hierdoor ben ik in staat om breed te kunnen kijken naar uw gezondheidsproblemen en kan ik nog beter een behandeling op maat aanbieden.

Veel voorkomende klachten die ik behandel zijn:

 • fibromyalgie
 • chronisch vermoeidheidssyndroom
 • prikkelbaar darmsyndroom
 • spanningshoofdpijn
 • hyperventilatie
 • langdurige pijnklachten (al dan niet medisch verklaarbaar)
 • burn-out/ overspanningsklachten
 • emotionele disbalans

Ilse van Anrooij

Sinds 2008 ben ik werkzaam als oefentherapeut Mensendieck en heb ik in verschillende praktijken in onze regio NW-Veluwe gewerkt. Sinds 2014 werk ik in onze praktijk en daarnaast werk ik sinds 2019 ook in Lelystad in een praktijk. Binnen de praktijk behandel ik de kinderen/jongvolwassenen met (houdingsgerelateerde)klachten. Denk daarbij aan scoliose en hypermobiliteit, maar ook hoofd-, nek-, schouder-, rug- en knie/heupklachten. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in chronische pijn en reumatische aandoeningen. En heb ik mij verder ontwikkeld in het behandelen van complexe pijnklachten gerelateerd aan het bindweefselsysteem zoals hypermobiliteit en fibromyalgie. Dit zijn vaak langdurig chronische klachten, waar de gangbare behandelingen weinig resultaat in boeken.  Daarnaast geef ik groepslessen Perfect Pilates en Beweeg&Balans binnen de praktijk.

Mijn passie ligt bij het oplossen van uw lichamelijke klachten door middel van oefentherapie en houdings- en bewegingsadviezen. Uw klachten vormen voor mij een puzzel die opgelost kan worden! Het is mijn uitdaging om een passende oplossing te vinden, waardoor u weer vooruit kunt met uw leven.

Naast oefentherapeut ben ik gespecialiseerd in:

 • Therapie bij reuma en chronische pijn
 • Bindweefselklachten, zoals hypermobiliteit en fibromyalgie
 • Behandeling van myofasciale pijn en triggerpoints
 • Scoliosebehandeling
 • Perfect Pilates