Home » Groepslessen

UPDATE: alle groepslessen vervallen wegens het coronavirus.

Ook met de nieuwe versoepelingen mogen de groepslessen nog niet starten.
Tot nader order gaan dus helaas de groepslessen niet door in de praktijk. Zodra dit weer kan horen jullie het.
Tot die tijd kun je wel vanuit huis meedoen met de lessen op het Youtubekanaal van Ilse van Anrooij. 
https://www.youtube.com/channel/UCiKD97uB41W5hjTsRDDUNQg

Groepslessen

Alle groepslessen worden gegeven in de praktijk op de Achterste wei 2 in Harderwijk. Voor meer informatie over de verschillende lessen kunt u telefonisch of per mail contact met ons opnemen.

=

Perfect Pilates

Perfect Pilates is de 100 jaar oude methode van Joseph Pilates geperfectioneerd op basis van actuele wetenschappelijke inzichten en toegankelijk gemaakt voor iedereen. ‘Core stability’, body & mind, spieroefeningen, lenigheid en evenwicht zijn de sleutelwoorden. Pilates is een eenvoudige maar toch intensieve en doeltreffende training voor elke leeftijd, zowel voor beginners als gevorderde sporters. Dit sluit bijzonder goed aan bij onze Mensendieck-methode en is ook als oefentherapie goed toepasbaar. Er wordt getraind in groepen van maximaal 10 personen, waardoor er voldoende persoonlijke aandacht en begeleiding mogelijk is.

De lessen worden momenteel gegeven op maandag-, woensdag-, en vrijdagochtend van 9.00 – 10.00 uur, dinsdagochtend van 10.30 – 11.30 uur, en donderdagavond van 19.15 – 20.15 uur.

=

Perfect Pilates Senioren

De seniorenlessen zijn minder zwaar dan de gewone Perfect Pilateslessen. Ook hier gaat het om het trainen van het hele lichaam, waarbij het accent ligt op het trainen van de Core Stability (buik-, rug-, bekkenbodemspieren en het diafragma/middenrif).  Daarnaast is er aandacht voor het zo soepel mogelijk houden van spieren en gewrichten en wordt er gewerkt aan een goede houding. Door deze vorm van trainen wordt een betere balans in het lichaam verkregen: er ontstaat meer stabiliteit en de kans op vallen of blessures wordt kleiner. Aan het eind van de les wordt er vaak een ontspanningsoefening gedaan.

De seniorenles is op maandagochtend van 10.00 uur tot 11.00 uur.

=

Relaxercise

Ben je ook wel eens vermoeid, futloos en gestresst? Relaxercise is een uitstekende manier om even uit de drukte te stappen: In een tijd waarin je soms het gevoel hebt dat je geleefd wordt, kan het ervaren van Relaxercise een manier zijn om beter om te gaan met overmatige stress, oververmoeidheid, spanningsklachten en gejaagdheid. Door middel van gerichte oefeningen, bewuste ademhaling en aandachtstraining leer je meer evenwicht te brengen tussen je lichaam en je geest.

De cursus bestaat uit 6 lessen en wordt op wisselende tijden en dagen gegeven. Informeer bij ons naar het starten van een nieuwe cursus. 

=

Medical Kinetics

Bij Medical Kinetics® draait het om natuurlijk bewegen. U hoeft niet meer steeds dezelfde beweging te maken in dezelfde richting of met hetzelfde ritme. Tijdens de groepslessen wordt er bewogen in alle richtingen, wordt er gewisseld in tempo en worden de spieren over hun hele bereik beoefend. Hierbij wordt er zowel inspannend als ontspannend gewerkt. Doordat niet iedereen gelijk is, zijn er voldoende variaties mogelijk binnen het programma. Zo kan iedereen zo optimaal mogelijk trainen en past het altijd bij het eigen kunnen.

De groepslessen zijn op maandagmiddag van 13.45 – 14.45 uur en op vrijdagochtend van 11.30 – 12.30 uur.