Slaapoefentherapie

Slaapoefentherapie is gericht op het herstellen van een gezonde slaap. Slaapproblemen kunnen bestaan uit niet kunnen inslapen, niet kunnen doorslapen of te vroeg wakker worden. Door slaapgebrek ontstaan klachten en beperkingen in het dagelijks functioneren. Zoals vermoeidheid, slaperigheid overdag, concentratieproblemen, piekeren, doemdenken en/of een moedeloos gevoel.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat chronische slapeloosheid kan leiden tot een verhoogde kans op depressie, angst,  hart en vaatziekten, diabetes type II, overgewicht, chronische pijn en (verkeers)ongevallen.

Slaapoefentherapie behandelt verschillende factoren 

De slaapoefentherapeut kijkt met u naar verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de verstoorde slaap. Verschillende biologische, psychische en sociale problemen of een ongezonde leefstijl kunnen u uit de slaap houden. Voorbeelden hiervan zijn: te veel drukte overdag, slecht kunnen ontspannen, negatieve gedachten die kunnen ontstaan over de slaap of piekeren en zorgen. Een verstoorde slaap is een 24 uurs probleem.

Slaapproblemen

Wij gaan met u op zoek naar onderliggende oorzaken en in standhoudende factoren, we maken ze inzichtelijk en gaan ze samen met u aanpakken.

De behandeling bestaat onder andere uit bewustwording en inzicht krijgen in gezond slaapgedrag, leren ontspannen, ademhalingsoefeningen en cognitieve gedragstherapie om weer positief of neutraal te leren denken en handelen met betrekking tot slaap.

De behandeling kan individueel plaatsvinden of in een groep. Individuele behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Voor meer informatie: www.slaapoefentherapie.nl  of www.slaapslim.nu